Ako nájsť ten najlepší kolagén na trhu? Záleží hlavne na vašich potrebách.

Rozhodli ste sa, že si doprajete najlepší kolagén na trhu? Viete ale, prečo ho chcete užívať? Práve táto otázka je na úspešné hľadanie zo všetkých najdôležitejšia.

Ako nájsť ten najlepší kolagén na trhu? Záleží hlavne na vašich potrebách.

Chcete mladú pleť, alebo slobodný pohyb?

Pravdepodobne odpoviete, že najlepšie oboje. V tomto ohľade vás bohužiaľ sklameme. Neexistuje jeden zázračný produkt, o ktorom by sa dalo povedať, že je to najlepší kolagén na trhu a zaistí vám vyhladenie vrások, výživu pre kĺby a navyše ešte husté vlasy. 

Pri hľadaní správneho výživového doplnku s kolagénom si najprv premyslite, čo od neho čakáte. Až potom si prečítajte zloženie. V produktoch sú totiž veľké rozdiely. Obvykle sa dajú rozdeliť do dvoch skupín: kolagén určený na krásu – na podporu vitality pleti, proti lámaniu nechtov, na skvalitnenie vlasov. A ďalej kolagén pre pohybový aparát, ktorý má za úlohu vyživiť kĺby a chrupky a doplniť chýbajúci kolagén, ktorý sa už nestíha vytvárať v našom vlastnom tele. 

Od toho sa odvíja zloženie. Iný zdroj a typ kolagénu účinkuje na pohybový aparát a odlišný potrebuje naša pokožka. Kolagén z prírodných zdrojov?



Bravčový, rybí, alebo snáď vegánsky?

Začneme od konca. Vegánsky kolagén neexistuje, napriek tomu, že sa také produkty vyrábajú. Ako je to možné? Obsahujú totiž vitamín C, ktorý podporuje vlastnú tvorbu kolagénu v našom tele. Pretože kolagén je čisto živočíšneho pôvodu, majú vegáni buď smolu, alebo sa musia uspokojiť s výživovým doplnkom, ktorý jeho syntézu len podporuje. 

Rybí kolagén má veľkú výhodu v tom, že je v organizme ľahko vstrebateľný. To znamená aj jeho dobré využitie. Ak navyše ide o tzv. natívny kolagén typu II., prospejeme hlavne chrupkám a kĺbom, pretože tvorí až 70 % ich stavebnej hmoty. S cieľom podpory kĺbov, kostí a svalov určite odporúčame natívny kolagén typu II. z morských zdrojov.

Bravčový kolagén je pomerne častý. Pozor – nenechajte sa zmiasť. Konzumáciou bravčového kolena nezískate kolagén tak, ako by telo potrebovalo. V podobe výživových doplnkov býva lacnejší, jeho využiteľnosť pre pohybový aparát je ale nižšia.

A ktorý z nich je dobrý pre krásu? Nejde ani tak o zdroj, ako o typ kolagénu. Zatiaľ čo pohybový aparát potrebuje kolagén II. typu, pleť a vlasy chcú kolagén typu I. 

Kolagén môže byť doplnený o ďalšie živiny

Určite je dobré poistiť si výsledok a spoločne s kolagénom užívať ešte iné látky, ktoré sú skoro vždy v zložení daného produktu. Ako sme spomínali, nesmie chýbať vitamín C, pretože podporí aj tvorbu kolagénu v našom tele. Pre pohybový aparát je fajn, keď pridáme vitamín D a vápnik, prípadne horčík. Vitalite pleti a kvalite vlasov a nechtov pomôže zinok a vitamín B. 


Movisan Kolagen II balení

Movisan Kolagen II

Moderný doplnok stravy vyrobený podľa nórskej receptúry.
Vyskúšajte ZADARMO*

* platíte iba poštovné a balné 1.95€


©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odosiela sa...