Ako vybrať kvalitný kolagén pre kĺby a ktoré ďalšie živiny pridať?

Nájsť kvalitný kolagén pre kĺby nie je jednoduché. Navyše to nie je jediná látka, ktorú pohybový aparát potrebuje. Naučte sa s nami, ako sa lepšie orientovať.

Ako vybrať kvalitný kolagén pre kĺby a ktoré ďalšie živiny pridať?

Od kedy vlastne o kolagéne premýšľať?

Väčšinou nás to napadne až vtedy, keď nám začnú problémy. To je v skutočnosti už celkom neskoro. Ľudské telo si vie kolagén vyprodukovať aj samo a na vrchole je v tomto ohľade približne okolo tridsiatky. Potom postupne tvorba kolagénu klesá. Pritom s narastajúcim vekom ho pohybový aparát potrebuje stále viac. Počas produktívneho veku je preto dobré zhodnotiť, ako aktívnymi chcete byť, či máte fyzicky namáhavé povolanie, alebo pestujete nejaký šport. Podľa toho, akú záťaž na kĺby predpokladáte do budúcnosti, je na mieste skôr či neskôr zaobstarať si kvalitný kolagén na kĺby obohatený o ďalšie prvky a vitamíny. Ako ale nájsť ten pravý?

Podľa čoho vyberať kolagén na kĺby Hľadáte kolagén z prírodných zdrojov?

Dnes sa na problematiku pozrieme z trochu iného uhla. Nepôjde o pôvod kolagénu (o tom si môžete prečítať v článkoch na tomto blogu) ale o jeho typ. Existuje napr. hydinový, bravčový, hovädzí aj rybí kolagén. Dôležitejšie je ale to, v akej forme ho do tela dopravíme.

Hydrolyzovaný kolagén je špeciálne upravený tak, aby sa dostal do organizmu už naštiepený, takpovediac predpripravený. Predpokladá sa, že telo bude mať menšiu prácu s jeho vstrebávaním. Nevýhodou môže byť to, že sa väčšinou musí užívať vo väčšom množstve a pre niektorých ľudí je zložité vytvoriť si návyk, alebo majú problémy s prehĺtaním väčších tabliet. Oproti tomu existuje natívny kolagén. 

Natívny kolagén je vlastne vo svojej pôvodnej prirodzenej podobe. Je stále biologicky aktívny a tým pádom dobre využiteľný. Presnejšie povedané telo vie vstrebať väčšie množstvo a tým sa znižuje aj počet kapsúl, ktoré je potrebné užívať. Natívny kolagén typu 2 sa v súčasnosti považuje za najkvalitnejší kolagény pre kĺby.

Čo ešte môžete ku kolagénu pridať?

Rozhodne je to vitamín C. Či už užívate kolagén pre kĺby, pleť alebo vlasy, vždy pamätajte aj na céčko. To totiž podporuje tvorbu nášho vlastného kolagénu a vaša snaha bude vďaka nemu múdro znásobená. Ak chcete zároveň urobiť aj niečo pre odolnosť a kvalitu kostí, odporúčame vitamín D a prípadne aj vápnik. Spoločne pracujú na tom, aby bol vápnik transportovaný do kostnej hmoty. 

Nezabúdajte na to, že bez aktívneho pohybu to aj tak nepôjde. Pohybový aparát bol stvorený na to, aby sa používal. Jedine tak si zachová svoju hybnosť. Výživové doplnky alebo kvalitný kolagén pre kĺby sú výborným pomocníkom, ktorý ale nemôže vykonať zázraky bez ďalšieho pričinenia.


Movisan Kolagen II balení

Movisan Kolagen II

Moderný doplnok stravy vyrobený podľa nórskej receptúry.
Vyskúšajte ZADARMO*

* platíte iba poštovné a balné 1.95€


©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odosiela sa...