Boswellia alebo Aké má kadidlovník účinky a prečo je dobrý na pohybový aparát?

Napadlo by vás, že práve táto rastlina bude obľúbená športovcami? Prečítajte si, aké má kadidlovník účinky a ako môže pomôcť aj vám.

Boswellia alebo Aké má kadidlovník účinky a prečo je dobrý na pohybový aparát?

Boswellia – pre nás neznáma, inde cenená rastlina.

Druhov kadidlovníka je niekoľko. Tento strom má vo svojom dreve a v kôre kanáliky so živicou, ktorá ho dômyselne chráni pred poranením alebo škodcami. Živica obsahuje silné aromatické látky a je tak obľúbená najmä pre náboženské účely. Kadidlovník je doma v Afrike či na Arabskom polostrove. Výťažky z Boswellie využíva vo veľkom aj východná medicína. 

Kadidlo bolo aj nedeliteľnou súčasťou na balzamovanie múmií. Dnes slúži hlavne na výrobu kadidlovníkového oleja pre arómaterapiu a prostriedkov na hojenie.

Aké má kadidlovník účinky? 

Pôsobí priaznivo na naše zdravie hneď v niekoľkých ohľadoch. Pomáha udržať zdravé kĺby a kosti a oceníte ho, ak trpíte na nepríjemnú meravosť pohybového aparátu. Je ale dobrý tiež na trávenie a podporuje dýchací systém. Boswellia sa využíva zrejme už od staroveku a to nielen pre ľudí, ale tiež pre zvieratá. 

Dnes je súčasťou výživových doplnkov na podporu pohybového aparátu a vyskúšať ich môžete aj vy.

S čím kombinovať kadidlovník?

Pretože priaznivo pôsobí na kĺby a kosti, je výhodné doplniť účinky kadidlovníka o ďalšie živiny. V prvom rade odporúčame natívny kolagén typu II. Vďaka svojej schopnosti aktivovať sa priamo na mieste kĺbu je až 250× účinnejší, než napr. známejší hydrolyzovaný kolagén. Aj keď si telo vyrába aj vlastný kolagén, s pribúdajúcimi rokmi je tento proces pomalší. To je chvíľa, kedy nám môže pomôcť kolagén v kapsulách.

Ďalšie dôležité látky sú vitamíny. Najmä vitamíny D a C ocení celý náš pohybový systém.

  • Vitamín D podporuje ukladanie vápnika do kostí a tým zabezpečuje ich odolnosť a pevnosť. Okrem toho je skvelý na imunitu.
  • Vitamín C podporuje tvorbu kolagénu a vďaka tomu sa stará dlhodobo o chrupky. Taktiež pozitívne ovplyvňuje našu obranyschopnosť.


Movisan Kolagen II balení

Movisan Kolagen II

Moderný doplnok stravy vyrobený podľa nórskej receptúry.
Vyskúšajte ZADARMO*

* platíte iba poštovné a balné 1.95€


©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odosiela sa...