Dostatok pohybu nenahradí ani ten najlepší prípravok na kĺby, vie ale dodať chýbajúce živiny

Stále pre seba hľadáte najlepší prípravok na kĺby? Vedzte, že bez fyzickej aktivity a celkového zdravého životného štýlu sa zázraky nestanú. Máme ale tipy, na ktoré látky sa zamerať.

Dostatok pohybu nenahradí ani ten najlepší prípravok na kĺby, vie ale dodať chýbajúce živiny

O pohybový aparát by sme sa mali starať

Čo nám naše telo prepáčilo v dvadsiatke, sa po štyridsiatke dokáže znateľne prejaviť. Nikto neočakáva, že omladne, napriek tomu sa o seba málo staráme, aby sme tento proces spomalili. 

Pri kĺboch a chrupavkách to platí dvojnásobne. Denne nám zabezpečujú pohyb, na ich výživu už ale myslíme menej. Pritom sú pre kvalitu života kľúčové. Zdravý pohybový aparát rozhoduje o tom, ako veľmi bude aktívny náš život.

Doprajte svojim kĺbom kolagén typu II

Kolagén je látka, ktorú si telo produkuje samo. Je súčasťou mnohých štruktúr, od vlasov a nechtov cez šľachy až po kosti a kĺby. Organizmus však schopnosť vyrábať kolagén s vekom stráca, potrebný je ale stále.

To je dôvod, prečo sa zamyslieť nad doplňovaním kolagénu v kapsulách. Je to veľmi dôležitá živina pre celý pohybový aparát. Odporúčame kolagén typu II z morských zdrojov.

Vstrebateľnosť kolagénu z morských zdrojov je až 1,5× vyššia než pri ostatných druhoch. Telo ho tak ľahko využije, pretože je pre neho svojou povahou dostupnejší.

Vlastnú tvorbu kolagénu navyše môžete podporiť vďaka užívaniu vitamínu C. Céčko pomáha procesu výroby kolagénu v našom tele, čo je ešte lepšie, než samotný čistý kolagén v kapsulách.

Nenechajte si uniknúť rastlinu Boswellia serrata

Pomáha totiž udržiavať naše kosti a chrupavky zdravé. Účinná je v tomto prípade živica tejto rastliny. Pre nás je menej známa, vo svojej domovine v Ázii a Afrike sa ale využíva rovnako dlho a často, ako u nás napríklad harmanček. 

Bosvellia serrata je dobrá pri dlhotrvajúcich problémoch s pohybovým aparátom. Odporúča sa fyzicky aktívnym ľuďom, pretože má pozitívny vplyv aj na psychiku a celkovú kondíciu a výkon. 

Chodci v prírode

Bez pohybu to aj tak nepôjde

Ani ten najlepší prípravok na kĺby nevie nahradiť to najdôležitejšie – pohyb. Ľudské telo bolo na pohyb stvorené. A to nielen na taký, ktorý má za úlohu dostať nás z miesta na miesto. Pohybový aparát potrebuje byť používaný, aby zostal dlho funkčný. 

S fyzickou aktivitou máme často problém. Jednak je to dané životným štýlom – mnoho povolaní spočíva v celodennom sedení na stoličke, zvykli sme si až moc jazdiť autom a voľný čas trávime radšej doma na gauči. Absenciu pohybu nám ale žiadne vitamíny alebo bylinky nenahradia. 

Skúste nájsť niečo, čo vás bude skutočne baviť. Pre niekoho je to skupinová lekcia cvičenia, iný dá prednosť prechádzke v prírode o samote. Aktívni môžeme byť vo vode i na súši, po svojich alebo na bicykli. Veľakrát pomôže niečo také obyčajné, ako je hudba do slúchadiel. 

Dajte pohybu šancu a uvidíte, ako sa vďaka nemu skvalitní váš život!


 

Movisan Kolagen II balení

Movisan Kolagen II

Moderný doplnok stravy vyrobený podľa nórskej receptúry.
Vyskúšajte ZADARMO*

* platíte iba poštovné a balné 1.95€


©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odosiela sa...