Na čo je dobrý kolagén a prečo sa zamerať na jeho natívnu formu?

Nielen kĺby a pokožka potrebujú s pribúdajúcim vekom kolagén, aby zostali vo forme. Prečítajte si, na čo je dobrý kolagén a ktorý si vybrať.

Na čo je dobrý kolagén a prečo sa zamerať na jeho natívnu formu?

Kolagén zaisťuje pružnosť a odolnosť

Je to látka, ktorú si telo vyrába samo. Nájdeme ho v mnohých tkanivách – od kostí cez svaly a kožu až po vlasy. Kolagén je do slova všade, pretože vďaka nemu je dané tkanivo flexibilné, kvalitné a najmä funkčné. S vekom ale produkcia kolagénu v tele klesá, zatiaľ čo jeho potreba stúpa. Už okolo tridsiatky to na sebe môžete pozorovať sami: pokožka má prvé vrásky a nie je taká vypnutá, pohybový aparát už je za vrcholom svojho najlepšieho obdobia. Je stále náročnejšie udržať ho v kondícii. V tom čase obvykle prvýkrát prichádza myšlienka, že by bolo dobré kolagén začať doplňovať. Viete ako?

Univerzálny druh kolagénu neexistuje 

Rôzne tkanivá v tele totiž obsahujú odlišné typy kolagénu a preto sa nedá povedať, že by jeden kolagén vedel podporiť kĺby a zároveň skrášliť vlasy a pleť. My sa tu zameriame na kolagén pre pohybový aparát. Pre svaly, kosti a chrupky je to zásadná stavebná hmota. Efektívnejší je preto tzv. natívny kolagén. Suplementácia natívnym kolagénom je tá správna cesta, ako reagovať na prirodzený proces slabnutia chrupky. Práve chrupka býva väčšinou tým miestom, ktoré zapríčiňuje problémy s pohybom. Vplyvom veku má tendenciu opotrebovať sa, a tak stráca funkciu nárazníka medzi kĺbovými hlavicami. 

Prečo práve natívny kolagén? Oproti hydrolyzovanému kolagénu ide o bielkovinu, ktorá má pre chrupky väčší zmysel. Okrem toho ho stačí oveľa menšia dávka – je totiž efektívnejší.

Tajný trik na podporu tvorby kolagénu

Doplňovať kolagén je jedna vec. Okrem toho ale môžete vytiahnuť z rukávu eso v podobe vitamínu C. Je totiž dôležité naďalej podporovať aj tvorbu vlastného kolagénu v našom tele. A k tomu nám slúži vitamín C. Okrem toho, že je možné užívať ho vnútorne, existuje aj kozmetický vitamín C. Ten sa nanáša na tvár a s vráskami bojuje aj týmto spôsobom. To, že vitamín C je vynikajúci aj na imunitu alebo kvôli správnemu vstrebávaniu železa, je čerešničkou na torte.


Movisan Kolagen II balení

Movisan Kolagen II

Moderný doplnok stravy vyrobený podľa nórskej receptúry.
Vyskúšajte ZADARMO*

* platíte iba poštovné a balné 1.95€


©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odosiela sa...