Natívny kolagén CalGo: Prečo je v Movisane práve ten?

Zaznamenali ste, že vaše telo stráca kolagén, a rozhodli ste sa zvýšiť jeho príjem formou výživového doplnku? Potom je dôležité, aby ste vybrali taký, ktorý obsahuje kolagén v dobre vstrebateľnej forme, bez pridaných látok, antibiotík, pesticídov a vyrábaný udržateľným spôsobom. Preto v prípravku Movisan Kolagen II nájdete certifikovaný kolagén CalGo®.

Natívny kolagén CalGo: Prečo je v Movisane práve ten?

Kolagén je látka, ktorá tvorí takmer 30 % bielkovín v našom tele. Jeho dostatok je dôležitý pre normálnu funkciu chrupiek, kostí, zubov, ale tiež šliach, väzov, kože alebo krvných ciev. Naše telo si ho dokáže vytvárať samo. To však neznamená, že ho máme dostatok. Už po tridsiatych narodeninách sa totiž začne kolagén z nášho organizmu pomaly, ale isto strácať – a to približne o jedno percento každý rok. Následky si nemusíme všimnúť hneď, ale po niekoľkých ďalších rokoch sa môžu prejaviť v podobe vrások i zdravotných komplikácií s kĺbmi. 

Čo to je CalGo®?

CalGo® je výťažok z kostí morských rýb, ktorý má podobu prášku. Z lososovitých rýb, ako sú losos alebo pstruh, sa získava pomocou mletia a sušenia kostí. Vďaka tomu je bohatý na kolagén a minerály ako sú vápnik a fosfor. Tieto látky navyše obsahuje v natívnej, teda prírodnej forme. Tá je biologicky aktívna a pre naše telo lepšie využiteľná. Vďaka tomu sa môže jeho vplyv prejaviť už pri konzumácii 40 mg denne. Napríklad v prípade hydrolyzovaného kolagénu by bola na dosiahnutie rovnakého účinku potrebná 125 až 250× vyššia dávka. 



13x PREČO sme v prípade Movisanu Kolagen II zvolili CalGo®?

Spoločnosť NaturaMed dbá na to, aby zloženie jej výrobkov zodpovedalo najmodernejším poznatkom a najvyšším štandardom. CalGo® si ako zdroj natívneho kolagénu typu 2 zvolila pre jeho jedinečné vlastnosti i spôsob spracovania.

  1. CalGo® je natívny kolagén, ktorý má vďaka svojmu pôvodu 1,5-krát vyššiu vstrebateľnosť než iné typy kolagénu (bravčový, hovädzí alebo kurací) a ide o až 250× efektívnejší kolagén než v prípade hydrolyzovaného.
  2. Jednoduchá využiteľnosť pre organizmus vďaka tomu, že je biologicky aktívny.
  3. CalGo® je vhodný pre všetkých od 30 rokov a je možné ho užívať kedykoľvek počas dňa. 
  4. Nielen skvelý zdroj kolagénu, ale tiež vápnika. V porovnaní s vápnikom bežne obsiahnutým v potravinách má 6 vyššiu vstrebateľnosť.
  5. Viac ako 17 % vápnika je v mikrokryštalickej podobe, ktorá zodpovedá tej v ľudských kostiach.
  6. CalGo® prirodzene obsahuje viac ako 8 % fosforu. 
  7. Najmodernejšia výroba, pri ktorej separácia surovín pri nízkej teplote zaručuje zachovanie prírodného kolagénu typu 2 a vápnika. 
  8. CalGo® neobsahuje pridané látky, antibiotiká, pesticídy ani odpad.
  9. Ide o nórsky kolagén, ktorý je šetrne spracovávaný do 24 hodín od ulovenia rýb.
  10. Dodržiavanie zásad udržateľnej výroby zodpovedá pravidlám cirkulárnej ekonomiky.
  11. CalGo® má certifikáciu potvrdzujúcu, že neobsahuje geneticky modifikované organizmy (GMO).
  12. Spĺňa certifikácie FSSC 22000 (medzinárodný štandard pre bezpečnosť potravín) a HACCP (zavedenie systému kritických bodov).
  13. Zodpovedá zásadám kosher a halal.

Aj kĺby majú svoj týždeň

Na informovanosť o problematike zdravotných problémov súvisiacich s kĺbmi a kosťami sa zameriava Svetový týždeň kostí a kĺbov. Ten každoročne začína behem któbra a celosvetovo je spojený s rôznymi aktivitami zameranými na vzdelávanie o príčinách i prevencii. V ich rámci je možné sa aj v našej republike stretnúť s relevantnými odborníkmi a dozvedieť sa viac o tejto problematike.

Movisan Kolagen II balení

Movisan Kolagen II

Moderný doplnok stravy vyrobený podľa nórskej receptúry.
Vyskúšajte ZADARMO*

* platíte iba poštovné a balné 1.95€


©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odosiela sa...