Kadidlovník: strom, ktorý produkuje živicu na problémy s kĺbmi

Boswellia serrata, alebo tiež kadidlovník – strom s mnohostranným využitím. Poďte si prečítať, prečo je dobrý na kĺby a na čo ďalšie sa hodí.

Kadidlovník: strom, ktorý produkuje živicu na problémy s kĺbmi

Rastie aj v tých najhorších podmienkach

Pri kadidlovníku platí, že čím horšie podmienky na život má, tým kvalitnejšie kadidlo dáva. Je to ale niečo za niečo – raste o to pomalšie. Našli by sme ho v Afrike, Indii, na Madagaskare alebo Arabskom polostrove. Všade tam, kde je sucho a kamenisté podložie. Existuje viac druhov tohto stromu a kadidlo, ktoré ľudia získavajú, má potom aj rôzne účely použitia.

Nie je to až taký veľký strom, obvykle dorastá niečo viac ako 6 m. Zaujímavé je na ňom to, že má v sebe kanáliky so živicou. Tá sa získava narezaním kôry a po malých kvapkách sa dostáva von. Postupne stuhne a vyzerá vlastne nenápadne – ako zlatisté alebo hnedé kryštáliky. Príroda to vymyslela múdro, aj pre strom samotný má totiž živica význam. Má za úlohu zaceliť poranené miesta stromu a tiež vie udusiť škodcov. 



Živica pre náboženské účely, ale aj na pohybový aparát

Ťažko by ste vymysleli niečo iné, čo môže mať také rozdielne spôsoby použitia!

Kadidlovník produkuje živicu, ktorá dosahuje niekoľko úrovní kvality a od toho sa odvíja aj jej cena. Vzácna bola už v starom Egypte, ako súčasť procesu balzamovania. A kadidlo nájdeme aj dnes v mnohých kultúrach ako nevyhnutný prvok meditácií alebo rituálov. Kadidlo vyniká svojou špecifickou vôňou, ktorú môžete poznať z kostolov. Využíva sa tiež na výrobu vonných olejov a parfumov. 

Ďalšou zložkou kadidla sú tzv. boswellové kyseliny a práve tie sú prospešné pre naše kĺby.

Boswellia serrata – výživový doplnok

Z hľadiska zdravotných účinkov je kadidlovník strom, ktorý v tomto ohľade poznali už pred tisíckami rokov. Živica sa dokonca užívala aj zvonka ako súčasť hojivých mastí. V dnešnom svete si kadidlovník ceníme hlavne pre priaznivý vplyv na kĺby. Okrem toho podporuje napr. dýchací systém a duševnú pohodu.

Boswellia serrata je vhodná vo chvíli, keď chceme udržať dobrú pohyblivosť kĺbov a obmedziť prípadnú stuhnutosť a pocit nemotorných končatín. Užíva sa v kapsulách a obvykle je súčasťou výživových doplnkov na pohybový aparát, kde je doplnený aj kolagén alebo vitamíny a minerály.


Movisan Kolagen II balení

Movisan Kolagen II

Moderný doplnok stravy vyrobený podľa nórskej receptúry.
Vyskúšajte ZADARMO*

* platíte iba poštovné a balné 1.95€


©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odosiela sa...