Kyselina hyalurónová do kolena – čo všetko to znamená?

Liečba problémov pohybového aparátu pokročila a tak si dnes môžeme vybrať z mnohých variantov. Jednou z nich je kyselina hyalurónová do kolena. Ako tento proces prebieha?

Kyselina hyalurónová do kolena – čo všetko to znamená?

Injekcie do kĺbu sú už úplne bežné

Riešenie v podobe injekcie kyseliny hyalurónovej do kolena sa vykonáva rutinne v celej krajine. Zákrok je ambulantný a nevyžaduje špeciálnu prípravu. Spočíva v tom, že sa v jednej alebo viacerých dávkach vpraví do kĺbu malé množstvo kyseliny hyalurónovej. Tá je vynikajúcou výživou pre kĺbový aparát. Pomáha zvlhčiť a zásobiť jednotlivé štruktúry kĺbu živinami. Ten je potom pohyblivejší, ustúpi pôvodné obmedzenie a jedinec sa cíti všeobecne lepšie. 

Kyselina hyalurónová do kolena môže byť podaná jednorazovo alebo opakovane, s rozstupom medzi dávkami. Účinok by mal trvať približne rok. Je možné po čase pridať doplňujúcu dávku. Prvý týždeň je však odporúčaný pokojový režim. Oblasť vpichu alebo celé koleno môžu byť opuchnuté a bolestivé. Po siedmich dňoch opadne dočasná stuhnutosť a kyselina hyalurónová začína plniť svoju funkciu. Efekt je preto pozvoľný. 

Injekcie sú pre niekoho neprijateľné

Je celkom pochopiteľné, že nie každý má povahu, ktorá zvládne injekčnú metódu. Oproti tomu ale musíme spomenúť, že je to oveľa účinnejšie, než napr. krémy a gély s kyselinou hyalurónovou. Jednak je sama látka koncentrovanejšia a upravená presne pre potreby kĺbov. V druhom rade sa krém nedostane tak hlboko. 

Kyselina hyalurónová v podobe kozmetiky je vhodná skôr z estetických dôvodov. Je súčasťou mnohých produktov na pleť. Pomáha bojovať s vráskami, povolenou kožou a známkami starnutia. Vracia tvári sviežosť a vitalitu. Zohnať ju môžete aj v podobe rozpustných nápojov, napr. v kombinácii s kolagénom. 

Ako sa starať o svoje kĺby? 

Na túto problematiku sa môžeme pozrieť z dvoch pohľadov: doprajeme im kvalitnú kĺbovú výživu a zároveň sa správame tak, aby sme ich nepreťažovali.

Kĺbová výživa by sa mala skladať z vitamínov a minerálov. Najdôležitejšie sú vápnik, horčík, vitamín D a vitamín C. Pokryjú tak totiž starostlivosť o kostné štruktúry, ako aj o svaly. Ďalej je tu chrupavka, o ktorú by sme sa mali starať obzvlášť poctivo. Funguje ako pružný nárazník a cieľom je, aby sa nestenčovala alebo neskrehla. Pre ňu je veľmi potrebný kolagén. Jednak kolagén samotný, pretože produkcia v našom tele je obmedzená vekom, ale tiež spomínaný vitamín C, ktorý tvorbu kolagénu podporuje.


Movisan Kolagen II balení

Movisan Kolagen II

Moderný doplnok stravy vyrobený podľa nórskej receptúry.
Vyskúšajte ZADARMO*

* platíte iba poštovné a balné 1.95€


©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odosiela sa...